• Utrecht
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: Z 20007

VNG

Voor VNG zijn we op zoek naar een    

Product Owner Ketenbureau 

Organisatie 

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt aan een krachtige lokale overheid. VNG Realisatie stelt daarbij de lokale uitvoering van de maatschappelijke opgaven door gemeenten centraal. Onder meer door het actief participeren in de netwerken van gemeenten en hun partners, daar samenwerking te stimuleren via ‘samen organiseren’ en waar mogelijk standaarden te ontwikkelen die de dienstverlening van gemeenten verbeteren. Zo draagt VNG Realisatie bij aan vier gemeentelijke speerpunten: • werken als één overheid, met leden en partners, aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op sociaal, fysiek en veiligheidsdomein; • verbeteren van de dienstverlening; • een efficiënte en wendbare organisatie; • anticiperen op de toekomst. 

Over het Ketenbureau i-Sociaal Domein  

De product owner gaat werken voor het Ketenbureau i-Sociaal Domein. In het Ketenbureau i-Sociaal Domein werken gemeenten én zorgaanbieders samen om de vermijdbare administratieve lasten in het sociale domein structureel te verminderen. Met als doel: kwalitatief goede zorg en ondersteuning bereikbaar en betaalbaar houden. Het Ketenbureau i-Sociaal Domein is verantwoordelijk voor de praktische uitvoering en wordt inhoudelijk aangestuurd door de Stuurgroep i-Sociaal Domein. Hierin zijn zowel gemeenten als zorgaanbieders vertegenwoordigd. 

Opdrachtomschrijving 

Je bent product owner van alle producten die gerelateerd zijn aan de iStandaarden van de domeinen iWmo/iJw. Belangrijke producten zijn onder andere: – Standaard administratie protocollen – Afsprakenkaart – Beheer standaard productcodelijst – Uitvoeringsvarianten Bovengenoemde producten moeten worden beheerd en worden doorontwikkeld. Jij bent verantwoordelijk voor het beheren en doorontwikkelen van deze producten, dit doe je samen met de adviseurs en projectleiders van het Ketenbureau i-Sociaaldomein. Tevens adviseer jij de interne medewerkers in hun projecten over de relatie en de gevolgen die hun projecten hebben op genoemde producten. Je bewaakt de samenhang, zorgt voor inzicht en overzicht en overlegt met alle relevante stakeholders, zoals gemeenten en zorgaanbieders. Je participeert als adviseur in onze projecten, bijvoorbeeld:  

➢ Contractdiversiteit, een groot project om de contractdiversiteit tussen gemeenten en aanbieders te reduceren  

➢ data value, een project waarmee gemeenten o.b.v. data uit het berichtenverkeer inzicht en overzicht krijgen in hun financieel/administratieve dienstverlening.  

Kortom een veelzijdige en afwisselende functie waarbij jij de spin in het web bent voor het beheren en door ontwikkelen van onze producten en diensten. 

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden  

 • Beheren van producten, gerelateerd aan de i-standaarden, van het Ketenbureau
 • Participeren in projecten van het Ketenbureau welke een relatie hebben met de door jou beheerde producten
 • Adviseur voor de interne organisatie en voor onze regio adviseurs
 • Verbetervoorstellen producten uitwerken
 • Contacten onderhouden met interne en externe stakeholders

Resultaat  

De werkzaamheden moeten ertoe leiden dat onze producten altijd voldoen aan de laatste i-standaard. Tevens moeten ontwikkelingen uit de diverse projecten en onderzoeken verwerkt worden in de producten alvorens deze gepubliceerd worden. 

Competenties 

 • Resultaatgerichtheid
 • Klantgerichtheid
 • Omgevingsbewustzijn (inclusief gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen)
 • Samenwerken
 • Integriteit
 • Zelfontwikkeling
 • Je bent in staat om vanuit een helicopterview zaken te beoordelen
 • Hands on mentaliteit

Eisen en wensen: 

 1. Afgeronde HBO-opleiding 
 2. Minimaal 5 jaar ervaring op HBO werk- en denkniveau 
 3. Minimaal 5 jaar ervaring, in de afgelopen 7 jaar, met het implementeren en gebruiken van de i-standaarden iJW en iWmo  
 4. Minimaal 5 jaar ervaring bij een gemeente of zorgaanbieder in het sociaal domein (of bij verschillende gemeenten of zorgaanbieders) met backoffice processen  
 5. We gaan uit van gebruik van eigen telefoon en laptop 
 6. Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken met een backoffice applicatie 
 7. Je hebt bij voorkeur kennis van de producten en diensten van het Ketenbureau, te herleiden uit CV of motivatiebrief 
 8. Je hebt bij voorkeur ervaring met projecten binnen het sociaal domein (Jw en/of in combinatie met meerdere stakeholders zoals meerdere gemeenten en sociale partners zoals Vecozo, inlichtingenbureau, CAK, Zorginstituut 
 9. Je hebt bij voorkeur ervaring als Product Owner of als backoffice medewerker bij een gemeenten of aanbieder 
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe (PDF). Ten aanzien van de  referenties vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 27 juli 2021 naar ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl 
Overige informatie in verband met Corona  
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen.  
 • Begindatum: zo spoedig mogelijk 
 • Einddatum opdracht: 30 september 2021 
 • Optie tot verlenging: ja, In overleg (telkens voor drie maanden). De maximale duur van dit contract is 36 maanden. 
 • Standplaats: Utrecht/ vanuit huis 
 • Uren: maximaal 36 uur per week  
 • Gesprek: 3 augustus 2021 tussen 14:00 – 17:00 uur 
Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je mail. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.   
Nadere informatie verkrijgbaar bij team ZP&co 085 – 877 02 67.   
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld jouw vacature aan op ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing. 
Product Owner Ketenbureau / 21.059 / 90 / CTM 

Tagged as: Sociaal Maatschappelijk Domein