• Den Haag
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: Z 20013

ZonMw

Voor ZonMW zijn we op zoek naar een   

Communicatieadviseur

Organisatie
ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis. Daarmee draagt ZonMw bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid. Programma’s op het gebied van preventie, zorg en gezondheid hebben hierin een centrale plaats. Deze programma’s worden in 14 clusters uitgevoerd. De stafafdeling Strategie & Innovatie en Bedrijfsvoering ondersteunen de clusters. Je maakt deel uit van het team S&I – Corporate Communicatie.

Opdracht
Jij gaat meewerken aan projecten die impact hebben op de gehele organisatie. Als communicatieadviseur werk je, samen met collega’s, aan de realisatie van deze projecten. Dit doe je op operationeel en tactisch niveau. Je hebt een adviserende en uitvoerende rol bij deze projecten en taken. Jij bepaalt wat de beste aanpak, middelen en timing zijn.  Daarbij weet je de verbinding te leggen tussen in- en externe communicatie. Je beschikt over organisatiekracht en kan focus aanbrengen in de waan van de dag.

Jouw belangrijkste taken bestaan uit:

 • Het ontwikkelen en uitvoeren van het een communicatieplan voor het project Staatssteunbeleid. Bij dit project is het van belang dat je samen met de communicatie-adviseurs in de clusters (decentraal) zorg draagt voor een heldere framing en eenduidige boodschap voor de in- en externe communicatie.
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van een communicatieplan voor de gefaseerde uitrol van het nieuwe ICT systeem AIMS. Je geeft verder vorm aan het informeren van de collega’s over het nieuwe ICT systeem en de veranderingen die het nieuwe systeem met zich meebrengt. Dit doe je samen met het projectteam AIMS.
 • Voor beide projecten ontwikkel je ook communicatiemiddelen en – tools gericht op het toerusten van collega’s in hun communicatieve en voorlichtende rol richting onze klanten.
 • Verantwoordelijk voor de organisatie van de interne ZonMw webinars. Deze worden 1x 2 weken georganiseerd vanuit onze kantoor in Den Haag (met kleine groep collega’s). Je bent eerste aanspreekpunt voor de organisatie qua onderwerp.

Eisen en wensen: 

 1. Je hebt minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau;
 2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur binnen een overheidsinstelling.
 3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur bij ICT-projecten;
 4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met juridische projecten binnen een organisatie;
 5. Aantoonbare werkervaring in het vertalen van complexe materie naar heldere, begrijpbare boodschappen en tekst (geef dit aan in het cv met een voorbeeld);
 6. Aantoonbare werkervaring in het aansturen van externe communicatiebureaus;
 7. Aantoonbare werkervaring in het organiseren van online evenementen.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe (PDF). Ten aanzien van referenties de vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 22 juli 2021 naar ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl.  
Overige informatie in verband met Corona 
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen. 
 • Begindatum: 1 september 2021
 • Einddatum opdracht: 8 maanden
 • Optie tot verlenging: Ja 1×6 maanden
 • Standplaats: Den Haag
 • Uren : 22 uren per week
 • Gesprek: 29/ 30 juli as.
Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je mail. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.  
Nadere informatie verkrijgbaar bij team ZP&co 085 – 877 02 67.  
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld jouw vacature aan op ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing. 
Communicatieadviseur   /ZonMW / 75 incl 2,50 fee flextender/ flextender/ 6357

Tagged as: Beleids- en Adviesdiensten, Interim management, Marketing en Communicatie