• Nijkerk
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: Z 20053

gemeente Nijkerk

Voor de Gemeente Nijkerk zijn we op zoek naar een   

Business Intelligent Specialist

Opdrachtomschrijving

Nijkerk is een groeiende gemeente in ontwikkeling! Daar horen de nodige uitdagingen op het gebied van Wmo bij! Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeente: samen zijn we Nijkerk. Een dynamische gemeente met 43.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Als Business Intelligent Specialist ben je werkzaam binnen de afdeling ICT. Het team Informatisering bestaat onder andere uit functioneel en technisch beheer, servicedesk, beleid en advies. We werken nauw samen om de hele organisatie goed en efficiënt te ondersteunen met digitale middelen. Het team Informatisering is in ontwikkeling, zowel lokaal binnen de organisatie van Nijkerk als binnen een verregaand samenwerkingsverband tussen vier gemeenten: Bunschoten, Leusden, Nijkerk en Putten (BLNP).

De opdracht
Als Business Intelligent Specialist vertaal je de vraag van de klant naar een slimme BI-oplossing. Je werkt aan het opzetten van een logische structuur voor het genereren van monitoringsinformatie uit diverse bronnen. Je bent een centrale schakel in het proces waar informatievragen uit de organisatie vertaald worden naar concrete output in de vorm van dashboards, monitors, rapportages en andere vormen. Je bent verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van frameworks en standaard rapportages en formaten (layouts). Hiervoor gebruik je ons IBM Cognos Analytics. Je stemt af met team Bedrijfsvoering om te komen tot kwalitatieve functionele ontwerpen. Met o.a. applicatiebeheer heb je afstemming als het gaat om de ontsluiting van gegevens uit de databases van de applicaties die zij beheren. Daarnaast ben je samen met je BI-collega verantwoordelijk voor het functioneel beheer van ons Cognos BI-systeem en andere in gebruik zijnde BI-tools..

Je bent iemand die weerstand weet om te buigen in constructieve samenwerking en je collega’s en de interne klant meeneemt in nieuwe ontwikkelingen.

Je bezit de volgende kerncompetenties:

 • Samenwerken
 • Initiatief
 • Een sterk ontwikkeld logisch, abstract en analytisch denkvermogen
 • Plannen en organiseren
 • Oplossings- en resultaatgericht
 • Overtuigingskracht.

Eisen en wensen:

 1. Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
 2. Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Business Intelligent Specialist;
 3. Je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring van en ervaring met datawarehousing, dimensioneel modelleren, ETL-technologieën en SQL;
 4. Je hebt aantoonbare ervaring in bedrijfsprocessen en relationele datastructuren;
 5. Je beschikt over aantoonbare ervaring kennis van de raamwerken ITIL en BiSL zien wij als een verrijking voor de doorontwikkeling van het team Informatisering.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe (PDF). Ten aanzien van referenties de vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 21 juli 2021 naar ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl 
Overige informatie in verband met Corona 
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen. 
 • Begindatum: 1 september 2021 
 • Einddatum opdracht: 4 maanden vanaf begindatum
 • Optie tot verlenging: onbekend 
 • Standplaats:  Nijkerk 
 • Uren : 28 uren per week  
 • Gesprek: 26 juli as. 
Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je mail. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.  
Nadere informatie verkrijgbaar bij team ZP&co 085 – 877 02 67.  
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld jouw vacature aan op ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing.   
Business Intelligent Specialist/ Gemeente Nijkerk/ 95 incl 2,75 / Flextender/ 6375

Tagged as: Consultancy, Overige