• Amsterdam
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: Z 20069

gemeente Amsterdam

Voor de Gemeente Amsterdam zijn we op zoek naar een Teammanager FB1

Opdrachtomschrijving

In deze functie zal je leiding geven, coachen en de medewerkers binnen het team begeleiden (40 fte).
Samen met jouw team zorg je ervoor dat bedrijfs-kritische applicaties optimaal blijven functioneren, zodat de collega’s van Werk, Participatie en Inkomen goed ondersteund hun werk kunnen doen.

Hiervoor zoeken wij een strategische, resultaatgerichte, communicatief vaardige en mensgerichte manager, met affiniteit met het sociale domein. Interesse geprikkeld?
Bekijk dan snel hieronder de verdere taakomschrijving.

Werkzaamheden

 • Leveren van managementrapportages en bewaken van de budgetten;
 • Bevorderen van de verbinding tussen het cluster Sociaal, de IV-afdeling en de ICT-eenheid;
 • Advisering van de directie WPI;
 • Vertegenwoordiger gemeente Amsterdam in het samenwerkingsverband Wigo4it;
 • Bijdrage leveren aan de visie en ontwikkeling op het gebied van functioneel beheer, ontwikkeling van het applicatielandschap en IV-dienstverlening voor het cluster Sociaal;
 • Gestructureerd vormgeven van de te leveren diensten en de verbetering van de kwaliteit van dienstverlening passend bij de stads brede ambitie op doorontwikkeling van de IV;
 • Het verder professionaliseren van de medewerkers uit het team.


De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

Werk, inkomen, onderwijs, zorg, jeugd, gezondheid, diversiteit, anti-discriminatie, jeugdwerkloosheid, sport, het Amsterdamse Bos, armoedebestrijding, schuldhulpverlening en nog veel meer. Cluster Sociaal is zo ingericht dat het daarnaast de wetten op die terreinen kan uitvoeren. De gemeente streeft daarbij naar een excellente en eenduidige dienstverlening aan alle Amsterdammers, waaronder ook de kwetsbare Amsterdammers, in verschillende fasen en facetten van hun leven. Het cluster Sociaal is een complex domein met een grote diversiteit aan onderwerpen en aan maatschappelijke partners. Om succesvol te kunnen zijn in haar taakuitvoering en haar maatschappelijke opgave, is nauwkeurige samenwerking en betrokkenheid noodzakelijk. Het cluster Sociaal bestaat uit acht organisatieonderdelen. De afdeling Informatievoorziening Sociaal maakt onderdeel uit van de Clusterstaf van Cluster Sociaal. De opdracht van de afdeling Informatievoorziening is het creëren van een blijvend betrouwbare en samenhangende informatiehuishouding en informatievoorziening met de daarbij behorende organisatie en bedrijfsvoering, die de primaire processen van het cluster ondersteunt en een bijdrage levert aan de gemeente brede processen (zoals bijvoorbeeld dienstverlening en gebiedsgericht werken). Binnen Informatievoorziening Sociaal zijn er zes teams. De vacature van teammanager is voor het team Functioneel beheer 1.

Note: 
Je solliciteert op een functie die de komende jaren gaat veranderen.

De gemeente Amsterdam wil aansluiten bij de digitale ontwikkelingen en de veranderende behoeften van burgers, ondernemers en bezoekers. De komende jaren wordt daarom flink geïnvesteerd in het i-domein, de verzameling bedrijfsonderdelen die de digitale ondersteuning voor de stad bieden. Investeringen in het applicatielandschap, de data-functie, moderne methodes en technieken, maar ook in scholing en samenwerking rond I-opgaven.

Dit vraagt om professionals die flexibel willen zijn, willen werken aan permanente ontwikkeling en plezier hebben in het werken aan wendbare I-oplossingen voor de stad. Wij zullen je daarbij helpen met het aanbieden van vakgerichte trainingen.

Kun jij meebewegen en ben je bereid om je te ontwikkelen in de functies van de toekomst? Dan nodigen we je uit om te solliciteren en gaan wij graag met je in gesprek.

Als onderdeel van bovengenoemde beweging organiseren we het ontwikkelen en leveren van een aantal platformen. Hiermee willen we een solide fundament neerzetten om de digitale ambities te versnellen. Hierbij maken we verschil tussen een cloudplatform, het dataplatform en het RPA-platform[1]. Het team is verantwoordelijk voor leveren en verder ontwikkelen van deze producten. De i-afdeling bestaat uit teams, waarbij de teams samen met de markt op een agile werkwijze de platformen opzetten en beheren. De regie op de vraagstelling naar de eisen naar functionaliteit en omvang organiseren we vanuit de opgave.

Het RPA-platform (Robotic Process Automation: robotgestuurde procesautomatisering). Robotic Process Automation is een techniek die we gebruiken om bepaalde, repetitieve taken in een bedrijf te automatiseren. Het gaat hierbij niet om fysieke handelingen, zoals de assemblage van een auto. Maar wel om administratieve taken. Hier organiseert het i-domein een team voor, volgens agile werkwijze als enabling agile team. Er is meer vraag naar deze robots. We verwachten dat het takenpakket voor dit team zich in de komende jaren uitbreidt. De werkzaamheden van dit team zijn:

 • opstellen van strategie en roadmap van het RPA-platform.
 • regie op levering van technische bouwblokken.
 • het ontwikkelen van RPA-scripts.
 • regie op platformbeheer.

  [1] RPA staat hierbij voor Robotic Process Automation – een methodiek en tool om uitvoerende processen automatisch te laten verlopen via ‘digitale robots’.

Eisen en wensen

 1. Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam;
 2. Je beschikt over een WO werk- denkniveau en bent in het bezit van een erkende Bachelor en/ of Master opleiding richting Bedrijfskunde of Informatievoorziening;
 3. Je hebt tenminste drie jaar ervaring als IV/ICT teammanager of afdelingshoofd binnen een grote organisatie;
 4. Je hebt ervaring in tenminste twee functies/opdrachten met het aansturen van softwareontwikkeltrajecten > €1M.;
 5. Je hebt tenminste 3 van de laatste 5 jaar ervaring met het leidinggeven aan een  Functioneel beheer team (>20 FTE);
 6. Je beschikt aantoonbaar over ervaring met strategie en beleidsontwikkeling en advisering van directie en hoger management;
 7. Je beschikt over aantoonbare werkervaring binnen een agile organisatie.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe (PDF). Ten aanzien van referenties de vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 30 juli 2021 naar ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl
Overige informatie in verband met Corona 
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen. 
 • Begindatum: Z.s.m.
 • Einddatum opdracht: 31 december 2021
 • Optie tot verlenging: onbekend
 • Standplaats: Amsterdam
 • Uren: 36 uren per week
 • Gesprek: n.t.b.
Deze opdracht is een niet specifieke zzp opdracht. Informeer naar de mogelijkheden. De functie wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Voor de periode van de opdracht gaan wij met u een tijdelijk dienstverband aan.
Salarisindicatie: tussen € 5.200 en € 6.700 bruto per maand op basis van 36 uur. (afhankelijk van leeftijd en ervaring). Nadere informatie verkrijgbaar bij team ZP&co: 085 – 487 85 00. 
 


Teammanager FB1 / Gemeente Amsterdam/ 100-120 /  Negometrix3 / 182016

Tagged as: ICT en IT, Interim management, Projectmanagement