• Arnhem
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: Z 20116

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

Voor Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden zijn we op zoek naar een   

Communicatieadviseur

Opdrachtomschrijving:

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week aan publieke veiligheid en gezondheid. Wij zijn de Brandweer, GGD, Ambulancezorg, GHOR en Veilig Thuis in de regio Gelderland Midden en staan 24/7 klaar voor onze ruim 660.000 inwoners uit de 15 gemeenten. www.vggm.nl.
De GGD zet zich sinds februari 2020 in voor de bestrijding van het coronavirus. We moeten continu meebewegen met de veranderende overheidsmaatregelen. Inmiddels hebben we een flexibele projectorganisatie van meer dan 1000 professionals. Zij zetten zich allemaal met hart en ziel in om de spreiding van het coronavirus de baas te blijven. Naast de inhoudelijk professionals die zich bezig houden met testen, traceren en vaccineren kent de projectorganisatie een bedrijfsbureau waarin de ondersteuning voor het primair proces is georganiseerd. Communicatie is een belangrijk onderdeel hiervan.
Wij zoeken een communicatieadviseur op strategisch/tactisch niveau. Je adviseert binnen de coronaorganisatie over de communicatie-aanpak en -strategie en weet dit om te zetten in concrete communicatieacties. Je houdt de regie op de uitvoering en als het nodig is om een deel van de uitvoering zelf op te pakken, doe je dit graag. Je hebt het vermogen om over de grenzen van het communicatiegebied te kijken en je doorziet verbanden binnen en buiten de organisatie. Je bent een prettige sparringpartner, toegankelijk, besluitvaardig, daadkrachtig en krijgt mensen mee. Je denkt in oplossingen en zoekt de samenwerking met anderen binnen en buiten de organisatie. Jij bent een snelle denker en een vlotte doener. Wanneer nodig kan je ingezet worden in het GKC.
De huidige opdracht is (bijna) ten einde en kan niet nader worden verlengd. Deze uitvraag betreft een nieuwe opdracht i.v.m. doorlopende ontwikkelingen in het kader van het rijksvaccinatieprogramma. Met deze toelichting in de uitvraag willen we graag transparant de markt benaderen en de huidige situatie weergeven. Deze opdracht staat voor iedereen vrij om te reageren en de inschrijvingen zullen worden beoordeeld op de gestelde criteria voor deze specifieke opdracht.

Werkzaamheden:

Als communicatieadviseur ben je, samen met je collega-adviseurs, het aanspreekpunt voor (complexe) communicatievraagstukken. Dit varieert van interne communicatie rondom bijvoorbeeld op- en afschaling tot de communicatie rondom het project gezondheidsbevordering. Je adviseert en ondersteunt meerdere projecten en teams. Je kunt je adviezen in de praktijk brengen en zorgt samen met het het management voor prioritering van communicatieactiviteiten. Naast communicatie over de operationele activiteiten wordt de nadruk steeds meer gelegd op preventie. Je bent dan ook nauw betrokken bij initiatieven rondom preventie en gezondheidsbevordering. Ook onderhoud je actief de perscontacten en weet je diverse persmomenten perfect te organiseren en regisseren. Dit alles doe je samen met het team communicatieprofessionals dat alleen voor de coronaorganisatie werkt, maar ook in nauwe samenwerking met het team communicatie binnen de VGGM. Je weet snel je weg te vinden binnen de organisatie en werkt vanuit de verbinding waarbij je je eigen rol bewaakt. Je schakelt snel mee in de soms snel veranderende omgeving en weet daarop te anticiperen.

Eisen en wensen:

 1. Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau, dit betekent dat je minimaal in bezit bent van een HBO-diploma op het gebied van communicatie. Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar.
 2. Je hebt aantoonbaar in de periode, ervaring opgedaan met communicatie advies ihkv Covid 19 binnen een GGD. Ook beschik je over ervaring in de crisiscommunicatie. Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in de toelichting de ervaring waaruit blijkt dat je aan de eis voldoet.
 3. Hiernaast heb je recent, in de periode 2017-heden, 3 jaar aantoonbaar werkervaring opgedaan in advisering rondom complexe communicatievraagstukken. Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in de toelichting de ervaring waaruit blijkt dat je aan de eis voldoet. Beschrijf het soort advies, de wijze waarop het plaats vond en de resultaten van deze advisering.
 4. Je dient in het bezit te zijn VOG, profiel 45. Wanneer je in aanmerking komt voor de opdracht dan dien je een kopie van de VOG te overleggen.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe (PDF). Ten aanzien van referenties de vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 30 juli 2021 naar ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl 
Overige informatie in verband met Corona 
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen. 
 • Begindatum: 16 augustus 2021
 • Einddatum opdracht: 1 januari 2022
 • Optie tot verlenging: Ja, 4 keer 3 maanden
 • Standplaats: Arnhem
 • Uren :  36 uren per week 
 • Gesprek:  3 augustus 
Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je mail. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.  
Nadere informatie verkrijgbaar bij team ZP&co: 085 – 487 85 00.  
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld jouw vacature aan op ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing. 
communicatieadviseur /Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden/ 100 /045064

Tagged as: Beleids- en Adviesdiensten, Marketing en Communicatie, Projectmanagement, Sociaal Maatschappelijk Domein