• Bilthoven
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: Z 21165

gemeente de Bilt

Voor gemeente De Bilt zijn we op zoek naar een

Toezichthouder Rechtmatigheid Wmo en Jeugdzorg

De organisatie
Bij de gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Samen maken we de gemeente De Bilt leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender. En maken we het voor 42.000 mensen nog fijner om hier te wonen, te werken en te recreëren. Steeds vaker werken wij binnen een netwerk van inwoners en bedrijven, dat zelf zaken voor elkaar kan krijgen. Als gemeente knopen we mensen, middelen en technieken slim aan elkaar. Jij werkt zoveel mogelijk dichtbij de inwoners, organisaties en bedrijven in de zes dorpen die onze gemeente vormen. Je ziet een uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en kunt tegen een stootje. Je bent in staat om mee te bewegen en in te spelen op de dynamiek die maatschappelijke ontwikkelingen en actief betrokken burgers met zich meebrengen.

Meer informatie vindt u op de pagina Onze organisatie.

 

Opdrachtomschrijving
Als Toezichthouder Rechtmatigheid Wmo/JW houd je je vooral bezig met het voorkomen en opsporen van misbruik en oneigenlijk gebruik van de voorzieningen binnen de Wmo en de Jeugdwet. Je adviseert op strategisch, tactisch en operationeel niveau over fraudepreventie en -bestrijding en je maakt je collega’s fraudealert door het geven van voorlichting. Je beoordeelt fraudesignalen en je bepaalt welke fraude-instrumenten moeten worden ingezet. Je voert zelfstandig (complexe) bestuursrechtelijke onderzoeken uit en adviseert over een eventueel vervolg. Dit alles doe je in nauw overleg met de collega Toezichthouders Rechtmatigheid en Kwaliteit in de regio Zuidoost Utrecht, waar De Bilt nauwe samenwerking mee heeft. Tenslotte rapporteer je aan het college van burgemeester en wethouders over de inzet van toezicht- en handhavingsinstrumenten..

Competenties

 • Je hebt gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden;
 • Je bent gedreven en gericht op samenwerking;
 • Je hebt een resultaatgerichte, flexibele en collegiale houding en kunt goed prioriteren;
 • Jouw adviezen zijn concreet, objectief, volledig gemotiveerd en juridisch ijzersterk.

Eisen en wensen  

 1. Je beschikt over een afgeronde sociaal-juridische opleiding op minimaal HBO niveau;
 2. Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare  werkervaring binnen het zorgdomein (uitvoering Wmo en/of Jeugdwet);
 3. Je beschikt over aantoonbare kennis van de Algemene wet bestuursrecht (awb), de landelijke standaard gegevensuitwisseling en privacywetgeving;
 4. Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als toezichthouder Wmo en jeugdwet binnen een gemeente of andere overheidsorganisatie in de afgelopen 10 jaar.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe in Word. Ten aanzien van referenties vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer. Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 16 september naar ons administratiekantoor info@jong-en-ko.nl.  
Overige informatie in verband met Corona   
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen.  
 • Begindatum: Z.s.m.
 • Einddatum: 6 maanden vanaf begindatum
 • Optie tot verlenging: Onbekend
 • Standplaats: Bilthoven
 • Uren: 24 uur per week  
 • Gesprek: 23 september as.
Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je mail. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.  
Indien je geen ZZP’er bent kun je ook reageren. Wij bieden je dan, voor de periode van de opdracht, een marktconform salaris.  
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld uw vacature aan op ons administratie info@jong-en-ko.nl.  Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing. 
Toezichthouder Rechtmatigheid Wmo en Jeugdzorg / gemeente De Bilt/ Schaal 10 incl 2,25fee / flextender/ 6732

Tagged as: Juridisch, Sociaal Maatschappelijk Domein