• 's-Hertogenbosch
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: Z 21211

Provincie Noord Brabant

Voor de provincie Noord Brabant zijn we op zoek naar een

Contract- en Licentiemanager

Het leven is goed in het Brabantse land. Bij de provincie Noord-Brabant zetten we ons dagelijks in om te zorgen dat dit ook geldt voor de toekomst. Samen werken we aan een mooier, toekomstbestendig en een duurzaam Brabant. Ga jij voor resultaat, ben je ondernemend, heb je affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en bovenal: werk je graag vol trots mee aan een nog beter Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij degene die het beste rendement haalt uit onze ICT leverancierscontracten en softwarelicenties? Blijf jij helder en zakelijk ook wanneer er tussen leverancier, ICT regieorganisatie en interne klant onduidelijkheden of tegenstrijdige belangen spelen? Dan zou jij wel eens helemaal op je plek kunnen zijn als contract- en licentiemanager!

Opdrachtomschrijving

De provinciale organisatie is flink in beweging, onder andere door een recente outsourcing van de ICT dienstverlening. In deze snel veranderende omgeving en tijden is het slim maken, beheren en duiden van goede contractafspraken en gedegen licentiemanagement meer dan ooit van belang.

Als contract- en licentiemanager werk je binnen de ICT regieorganisatie van programma Dienstverlening ICT. Jij en je andere collega’s van team leveranciersmanagement (o.a. sr. leveranciersmanager en service level manager) beheren de ongeveer 220 ICT contracten. Dit team werkt op basis van de CATS CM methodiek. Naast contract- en licentie taken die hieronder beschreven staan vragen wij je ook taken op te pakken rondom implementatie Azure Cloud en de gevolgen voor contract Management en de overall inrichting van het Team Leveranciers management en aan duidelijke scope van de rol binnen het Team Leveranciersmanagement.

Jij als contract- en licentiemanager bent verantwoordelijk voor:

 • het opstellen, managen en beheren van de aan jou toegewezen contracten en voor de wijze waarop alle ICT contracten worden beheerd;
 • het inwerken en begeleiden van een nieuwe beginnende contractmanager in de provinciale organisatie;
 • het managen en beheren van alle binnen de provincie gebruikte ICT- en softwarelicenties. Hierbij word je ondersteund door de softwarebroker;
 • het contractueel zorgdragen voor het voldoen aan de geldende standaarden en wet- en regelgeving;
 • het coördineren van het contract- en licentiemanagement, je bewaakt dat dit door alle betrokkenen wordt uitgevoerd volgens de afgesproken procesmatige werkwijze;
 • waar nodig zorg je voor verbetering van de contract- en licentiemanagementprocessen en borgt deze qua mens-, proces en tooling;
 • het opstellen van contracten, registreert deze in het contractenregister en geeft duiding over vastgelegde afspraken;
 • het gevraagd en ongevraagd adviseren bij knelpunten in de uitvoering van contracten en bij het gebruik van de licenties. Bij conflicterende belangen van partijen bemiddel je om te waarborgen dat we, binnen de grenzen van redelijkheid en billijkheid, binnen de letter en de geest van de overeenkomst blijven;
 • het bevorderen van optimale benutting van (mantel-) contracten. Daarbij monitor je proactief verbeteringen, kwaliteit en prijsstelling van geleverde diensten versus gecontracteerde afspraken;
 • het opleveren van heldere rapportages over status en gebruik van contracten en licenties. Waar mogelijk regel je dat deze geautomatiseerd gegenereerd worden uit de gebruikte informatiesystemen.

Specifiek t.a.v. Azure Cloud:

 • Het zijn van aanspreekpunt voor de inrichting van de Azure Cloud omgeving voor Contract en Licentie Management;
 • Het actief meedenken en uitwerken van de rollen en taken vanuit Contract en Licentie Management binnen het Cloud Competence Center (CCC);
 • Het mede vastleggen van de benodigde kennis en processen rondom de inrichting van het CCC vanuit Contract en Licentie Management.

Specifiek t.a.v. inrichting Team Leveranciers Management (TLM):

 • Het opzetten van de juiste structuur en rol verdeling binnen TLM;
 • Het samen met de Opdrachtnemer Regie implementeren van de voorgestelde structuur.

Eisen en wensen  

 1. Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding op gebied van ICT of management waarin het kennisgebied ‘recht’ expliciet en uitgebreid onderdeel uitmaakt van het curriculum;
 2. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met licentiemanagement van ICT contracten, opgedaan in de laatste 10 jaar;
 3. Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring met contractmanagement via CATS CM, opgedaan in de laatste 10 jaar;
 4. Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring binnen een provincie of grotere gemeenten (>500 fte) opgedaan in de laatste 5 jaar.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe in Word. Ten aanzien van referenties vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer. Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 17 september 2021 naar ons administratiekantoor info@jong-en-ko.nl.  
Overige informatie in verband met Corona   
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen.  
 • Begindatum: 1 oktober 2021
 • Einddatum: 1 april 2022
 • Optie tot verlenging: Ja; 2×6 maanden
 • Standplaats:  ‘s-Hertogenbosch
 • Uren: 20 uur per week  
 • Gesprek: 28 september as.
Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je mail. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.  
Indien je geen ZZP’er bent kun je ook reageren. Wij bieden je dan, voor de periode van de opdracht, een marktconform salaris.  
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld uw vacature aan op ons administratie info@jong-en-ko.nl.  Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing. 
Contract- en Licentiemanager / Provincie Noord Brabant 0-95 / werkeninnoordoostbrabant / 5467

Tagged as: ICT en IT, Inkoop & Facilitair, Juridisch