• Amsterdam
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: X 21352

Gemeente Amsterdam

Voor Gemeente Amsterdam zijn we op zoek naar een

Planningsadviseur I


Organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

Afdeling
Bij het Projectmanagementbureau verzorgen vakmensen het project-, programma- en procesmanagement in de stad. Zij doen dit voor sociale, fysieke en economische projecten en programma’s. Daarnaast ontwikkelen zij samen met opdrachtgevers en maatschappelijke partners nieuwe kennis en werkwijzen die passen bij de vraagstukken van vandaag en morgen. Het Projectmanagementbureau is een open, lerende en flexibele organisatie met ruim 500 medewerkers. Met talent als basis en diversiteit als kracht werken we samen aan de ontwikkeling en de toekomst van Amsterdam.

Opdrachtomschrijving

Voor diverse projecten zijn we op zoek naar een ervaren planningsadviseur. Als planningsadviseur bij het Projectmanagementbureau ben je verantwoordelijk voor de planning van projecten en programma’s in het fysieke of sociale domein. Je adviseert het project over structuur, proces en samenhang van projectactiviteiten in de tijd, over het kritieke pad en over mogelijke alternatieven. Je signaleert de afwijkingen en knelpunten in planningen en je werkt samen en stemt af met andere planningsadviseurs over aanpak, dilemma’s en oplossingen. Je werkt vaak aan meerdere projecten tegelijk, meestal zijn dit complexe grootschalige opgaven in de gebiedsontwikkeling.

Eisen en wensen  

 1. Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 2. Je beschrijft in maximaal 1-A4 waarom jij de meest geschikte kandidaat bent. Hieruit dient ook te blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt.
 3. Je dient minimaal 1 relevante referentie op te geven
  Vul in: organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon.
 4. Je beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau.
 5. Je bent is in staat om planningen te maken en actualiseren op zowel overall als detailniveau in MS Project.
 6. Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de functie van Planningsadviseur.
 7. Je hebt ervaring met het opstellen, actualiseren en monitoren van verschillende project – en proces planningen.
 8. Je hebt bij voorkeur kennis van juridische planologische procedures.
 9. Je hebt bij voorkeur werkervaring binnen de gemeente Amsterdam.
 10. Je hebt bij voorkeur werkervaring met projectmanagement.
 11. Je hebt aantoonbare werkervaring met projecten in de gebiedsontwikkeling en het fysieke en/of sociale domein.
 12. Je beschikt over aantoonbare ervaring met planningssystemen zoals Primavera, MS project en Visio.
 13. Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding Sociale Geografie, Planologie of Rechten.
 14. Je hebt ervaring met programma’s en thema’s als duurzaamheid en vervoer en verkeer.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe in Word. Ten aanzien van referenties vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer. Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 22 september 2021 naar ons administratiekantoor info@jong-en-ko.nl.  
Overige informatie in verband met Corona   
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen.  
 • Begindatum: 1 oktober 2021
 • Einddatum: 1 april 2022
 • Optie tot verlenging: Ja, tot 1 oktober 2023
 • Standplaats: Amsterdam
 • Uren: 24 tot 36 uur per week
 • Aantal kandidaten: 1
 • Gesprek: z.s.m.
Deze opdracht is een niet specifieke zzp opdracht. Informeer naar de mogelijkheden. De functie wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Voor de periode van de opdracht gaan wij een tijdelijk dienstverband met je aan. Salarisindicatie:  4000  euro tot maximaal 4400 euro bruto per maand op basis van 40 uur. (afhankelijk van leeftijd en ervaring).
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld uw vacature aan op ons administratie info@jong-en-ko.nl.  Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing. 
Planningsadviseur I/185246/Negometrix/85

Tagged as: Beleids- en Adviesdiensten