• Utrecht/Thuiswerken
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: Z 21379

NS

Voor de NS zijn we op zoek naar een

Solution architect Los Vervoerbewijs

De organisatie
Het hoofdkantoor in Utrecht is normaliter jouw thuisbasis. Op dit moment werken ze bij de NS zoveel mogelijk vanuit huis. Ze blijven in verbinding door middel van videoconferencing met Teams. Je gaat werken bij het dynamische organisatieonderdeel ComIT, waar Commercie en IT op een agile wijze hand in hand samenwerken.
Bij ComIT streven ze naar excellent presteren en wendbaarheid. Continue leren, ontwikkelen en verbeteren door zowel ComIT als de medewerkers die er werken om zo in een voortdurend veranderende omgeving aan steeds veranderende behoeftes van onze reizigers te blijven voldoen.

ComIT is een organisatieonderdeel van NS Reizigers. De focus van de activiteiten van NS Reizigers ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten, een hoogwaardig veiligheidsprofiel en de transformatie richting mobiliteitsaanbieder. In dit kader werken we binnen ComIT bijvoorbeeld aan producten als NS Flex en de NS Business Card en informatiediensten als NS.nl en de NS-app.

Opdrachtomschrijving

Je werkt als solution architect voor het cluster losse kaartverkoop binnen het Resultatencluster Los Vervoerbewijs. Ze kennen verschillende IT-oplossingen die volop in beweging zijn. De belangrijkste zijn een e-commerceomgeving waarmee we via NS.nl en de NS-app tickets en uitjes verkopen, en omgevingen waarmee we ticketverkoop faciliteren op de kaartverkoopautomaten en de balies. Voor beide omgevingen zijn ze bezig met een vervangingstraject, waarbij we veel gebruik maken van cloud-techniek.

Als solution architect binnen Los Vervoerbewijs denk je mee over trajecten rondom globaal ontwerpen en startarchitecturen. Dit stem je af met de experts in het cluster, andere architecten en ontwikkelaars. Daarnaast voer je de architectuur-control over lopende trajecten. Je stemt goed af met de betrokken enterprise-architect(en) én met collega-architecten in andere disciplines en ontwikkelteams. Zo haal je actief informatie op. Je wordt onderdeel van het Ontwerpteam. Het team is verantwoordelijk voor het uitdenken, ontwerpen en voorbereiden van enablers om de (potentiële) reiziger te bedienen en daarmee optimaal resultaat te boeken voor het cluster Los Vervoerbewijs. Het team bestaat uit o.a. een service designer, propositie specialist en business analisten.
Jij zorgt er als solution architect voor dat het landschap van Los Vervoerbewijs de komende jaren voortvarend wordt verbeterd en versimpeld. Je adviseert over de juiste toepassing, draagt verantwoordelijkheid voor de solution architectuur en werkt daarnaast nauw samen met de andere architecten en ontwikkelteams om maximaal in te zetten op standaardisatie, uniformiteit en herbruikbaarheid.
Dankzij jouw vaardigheden om complexe onderwerpen eenvoudig weer te geven in combinatie met een helder voorstel voor vervolg op zowel bestuurlijk als tactisch niveau ben jij van onschatbare waarde bij het:

 • Afstemmen met collega architecten, product owners en andere stakeholders.
 • Ondersteunen van ontwikkelteams.
 • Tijdig aanleveren van de benodigde architectuurproducten ter ondersteuning van nieuwe businessmogelijkheden.

Competenties

 • Communicatief ben je sterk en in staat om de gewenste solution architectuur uit te dragen naar onze ontwikkelteams.
 • Je hebt de nodige flexibiliteit binnen je werkgebied: je staat regelmatig zelf met je voeten in de modder.
 • Een samenwerkende houding, waarbij je teamverbanden versterkt.

Eisen en wensen

 1. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van (front end) solution architecturen, waarbij je business wensen hebt gerealiseerd naar oplossingen.
 2. Je hebt ervaring met solution architectuur in een omgeving waar specifieke hardware (zoals een balie of een automaat) een rol speelt is een pré.
 3. Je hebt een Agile en Can- do mindset.
 4. Je hebt het liefst kennis van rail en mobiliteit maar ook dynamische omgevingen als E-Commerce platformen zijn mogelijk.
 5. Je hebt kennis van SAFe Agile & architectuur en Agile rollen komt goed van pas.
 6. Je hebt actuele ervaring met en kennis in complexe organisatie:
  • van uiteenlopende platformen (waaronder Cloud), service georiënteerde landschappen, backend- en front-end applicatie development, ketenautomatisering, Infrastructuren.
  • met het opstellen van solution-architecturen.
  • met ketenautomatisering in een service georiënteerd landschap.
  • met kunnen interpreteren van threatmodels en security richtlijnen
  • met het begeleiden van Europese aanbestedingen.
  • met het opstellen van PSA’s, HLD’s en LLD’s.
  • een afgeronde opleiding op het gebied van Informatica (of vergelijkbaar) is wenselijk.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe in Word. Ten aanzien van referenties vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer. Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 20 september 2021 naar ons administratiekantoor zp@jong-en-ko.nl.  
Overige informatie in verband met Corona   
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen.  
 • Begindatum: 11 oktober 2021
 • Einddatum: 10 oktober 2022
 • Optie tot verlenging: Ja; met 1 jaar
 • Standplaats: Utrecht/Thuiswerken
 • Uren: 36 uur per week  
 • Aantal kandidaten: 1
 • Gesprek: z.s.m
Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je mail. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.  
Indien je geen ZZP’er bent kun je ook reageren. Wij bieden je dan, voor de periode van de opdracht, een marktconform salaris.  
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld uw vacature aan op ons administratie info@jong-en-ko.nl.  Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing. 
Solution architect Los Vervoerbewijs/NS/inhuur NS/115/

Tagged as: ICT en IT, Interim management, Projectmanagement