• Amsterdam
 • Solliciteren is gesloten
 • Opdrachtnummer: X 21391

Gemeente Amsterdam

Voor Gemeente Amsterdam zijn we op zoek naar een

Projectleider Studio


Organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

Afdeling
Facilitair Bureau is samen met het Communicatiebureau opdrachtgever voor de studio. Beide directies vallen onder het cluster interne dienstverlening. Facilitair Bureau levert facilitaire ondersteuning en advies. Hun doel is om de gehele gemeentelijke organisatie zo effectief en efficiënt mogelijk te laten werken. Als het gaat om communicatie, is het Communicatiebureau je partner. Alle collega’s dragen bij aan communicatie; het is de verantwoordelijkheid van iedereen. Het Communicatiebureau helpt en faciliteert hierbij. Dit doen we door richting te geven en te adviseren over wat er wel en niet nodig is in de communicatie, gekoppeld aan concrete doelstellingen en strategieën.

Opdrachtomschrijving

De gemeente Amsterdam heeft het afgelopen jaar ervaring op gedaan met het houden van online evenementen voor bewoners, collega’s en partners. Ook in de toekomst wordt een deel van de bijeenkomsten, evenementen en bewonersavonden digitaal georganiseerd. De gemeente Amsterdam heeft het voornemen dit vanuit een eigen, interne, studio te organiseren. In eerste instantie als pilot voor 6 maanden.

Wij zoeken een projectleider die de interne studio realiseert en de pilot fase begeleidt. Als projectleider is het jouw taak om een interne studio voor de gemeente Amsterdam in te richten waar online bijeenkomsten en evenementen live kunnen worden uitgezonden. Het doel is om opdrachtgevers vanuit de hele gemeente te begeleiden en te ondersteunen bij het maken van kwalitatieve uitzendingen. Dit bereik je door in eerste instantie te zorgen voor een optimale ruimte met werkende apparatuur en aanvullende techniek. Daarnaast begeleid je het technisch ondersteunend personeel en zorg je dat ze de juiste training en opleiding krijgen. Tijdens de uitzending ben jij eindverantwoordelijke/regisseur.

Verantwoordelijkheden

 • Onderzoeken beste condities voor inrichting van een studio op eigen locatie (Amstel 1)
 • Bepalen en regelen van de benodigde resources, zowel financieel als personeel
 • Voorbereiden in gebruik name van de studio (ruimte, netwerk, apparatuur, streaming faciliteiten, opstelling)
 • Begeleiden, opleiden en aansturen technici
 • Adviseren op samenstelling van programma’s op basis van ervaring wat kijkers boeit en vasthoudt
 • Vertalen (interne) klantvraag naar best passende oplossing voor uitzending
 • Maken van draaiboeken
 • Testen van uitzendingen
 • Rapporteren uitkomsten pilot fase aan MT

Eisen en wensen  

 1. Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 2. Je beschrijft in maximaal 1-A4 waarom jij de meest geschikte kandidaat bent. Hieruit dient ook te blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt.
 3. Je dient minimaal 1 relevante referentie op te geven.
  Vul in: organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon.
 4. Je beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau.
 5. Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met opname- en uitzend apparatuur.
 6. Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met verschillende uitzendtechnieken en platformen, waaronder MS Teams en Vimeo.
 7. Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met het opleiden/ begeleiden van technisch ondersteunend personeel.
 8. Je beschikt bij voorkeur ervaring met het maken van uitzendingen voor verschillende doelgroepen.
 9. Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken binnen een gemeente.
 10. Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken voor verschillende opdrachtgevers.
 11. Je hebt bij voorkeur ervaring met televisiemaken en/of online streamingsdiensten.
Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Voeg een motivatiebrief van maximaal 2 pagina’s A4 en CV van maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig, lettergrootte 10 toe in Word. Ten aanzien van referenties vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer. Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Vermeld het opdrachtnummer op je eventuele reactie. Stuur je CV en motivatiebrief voor 22 september 2021 naar ons administratiekantoor info@jong-en-ko.nl.  
Overige informatie in verband met Corona   
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega’s waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen.  
 • Begindatum: z.s.m.
 • Einddatum: 21 maart 2022
 • Optie tot verlenging: Ja; tot 20 juni 2022
 • Standplaats: Amsterdam
 • Uren: 28 tot 32 uur per week
 • Aantal kandidaten: 1
 • Gesprek: z.s.m.
Deze opdracht is een niet specifieke zzp opdracht. Informeer naar de mogelijkheden. De functie wordt uitgevoerd op basis van een gezagsverhouding. Er is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Voor de periode van de opdracht gaan wij een tijdelijk dienstverband met je aan. Salarisindicatie:  5800  euro tot maximaal 6300 euro bruto per maand op basis van 40 uur. (afhankelijk van leeftijd en ervaring).
ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP’ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP’ers. Wij hebben ze. Meld uw vacature aan op ons administratie info@jong-en-ko.nl.  Met een achterban van ruim 14.000 ZZP’ers heeft de coöperatie altijd een oplossing. 
Projectleider Studio/185241/Negometrix/110

Tagged as: Projectmanagement