Soepel in Gesprek II Diner! 

Speciaal voor Directeuren, beslissers, leidinggevende en ZZP-ers.

16 oktober 2017 Landhotel Diever

 

Hoe beïnvloedt jouw gevoel een (zakelijk) gesprek?

Je bent een (ondernemende) professional  en in je werk voer je veel gesprekken. Wist je dat verbale communicatie slechts 5% van de kwaliteit van het contact bepaalt? De emotionele onderstroom heeft ongemerkt een allesoverheersende invloed op het succes van je gesprek.

In je leven vervul je meerdere rollen. Stel dat je als ouder net een moeilijk gesprek op de school van je kind hebt gevoerd en daarna moet je als ondernemer een offerte toelichten bij een klant. In hoeverre spelen je eerdere emoties dan mee? Of je hebt vlak voor een belangrijk gesprek een bericht ontvangen dat een opdracht niet doorgaat. Vanzelfsprekend ben je teleurgesteld en zal die emotie meespelen in het gesprek wat je voert. Het kan ook voorkomen dat je tijdens een gesprek uit de verbale communicatie haalt dat het goed gaat, maar toch geeft de opdrachtgever je een ander gevoel. Hoe kan dat en wat doe je daar mee?

Er zijn genoeg trainingen waarin je leert om non-verbaal contact te maken en die vaardigheid is heel nuttig! Echter, voordat je leert om allerlei trucjes toe te passen is het van belang te onderzoeken waarom je doet wat je doet en zegt wat je zegt. In deze workshop kijken we naar de volgende, gespreksbepalende, punten:

  • Wat de invloed is van jouw gevoel, en dat van de ander, in gespreksvoering;

  • Wat de rol is van emoties;

  • Wat de invloed is van het gevoel waar je het niet direct over hebt maar wat wel meespeelt in de onderstroom.

Tijdens deze avond gaan we de diepte in door uitgebreid de tijd te nemen voor oefeningen. Je gaat naar huis met meer inzicht over de invloed van gevoel in zakelijke gesprekken. Je krijgt inzicht in:

  • Wat de voornoemde punten doen met de kwaliteit van je gesprek;

  • Hoe je humeur en je emoties uit je privéleven doorwerken in je zakelijke gesprekken;

  • Dat openheid over je emoties voor verschil kan zorgen (maar dat het niet altijd wenselijk is)

  • Waar het mis kan gaan en welke kansen er liggen;

  • Wat er achter het gedrag van je gesprekspartner kan zitten.

Het unieke aan de avond is dat wij niet alleen gaan leren en trainen maar ook met elkaar van een heerlijk 3-gangen diner genieten. Hiermee willen we een sfeer van ongedwongen professionaliteit creëren welke bijdraagt tot het optimaliseren van het leereffect.  

Programma

16.00 uur

Inloop 

16.30 uur

Interactieve workshop

18.00 uur

Pauze

18.30 uur

3-gangen diner met gespreksspel

21.30 uur

Optioneel en ongedwongen nabespreken van de avond en de ontmoetingen.

Landhotel Diever biedt ons deze middag/avond een warm welkom met koffie/thee en een huisgemaakte lekkernij.
Het diner bestaat uit 3 gangen en wordt door de kok voor ons bereid met verse streekproducten van het seizoen. Voor aanvang kan men kiezen uit een variant vlees, vis of vegetarisch.

Opgeven voor de workshop kan vóór 10 oktober 2017 via info@zp-en-co.nl

Kosten zijn 75 euro (ex BTW) per persoon, dit is inclusief ontvangst met koffie/thee, 3-gangen diner en workshop.

 

De coöperatie ZP&co ua is een coöperatie voor Zelfstandige Professionals. Wij bemiddelen ZZP-ers naar opdrachten in het bedrijfsleven en overheid. Wij doen dit vanuit ons motto “vanuit expertise verbinden en versterken” en streven ernaar  onze ZZP-ers (leden/eigenaars) zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn en te laten doen waar ze goed in zijn. Wij vragen een kleine marge voor onze dienstverlening om onze activiteiten te faciliteren. Ook “Soepel in Gesprek” is zo’n activiteit die onze expertise-leden zelf met ons ontwikkelen. Maar we doen meer. We zijn bezig met geaccrediteerde  HBO opleidingen en we zijn collectief lid van de ZZP bedrijfsvereniging ZZP Nederland 

Als arbeidsintermediair zijn wij voor Non-Profit en Profit organisaties en hebben inmiddels het grootste netwerk van ZZP-ers die u als organisatie willen helpen.

Vanuit expertise verbinden en versterken.

 De trainers:

Over Mirella
Mirella is afgestudeerd toegepast psycholoog en eigenaar van trainingsbureau ‘Wijs Training’. Zij is gespecialiseerd in neuropsychologie en prestatiepsychologie. Daarnaast is zij opgeleid tot coach en trainer. Door deze combinatie van specialisaties en opleidingen, is zij een trainer met gedegen kennis en ervaring. Een nuchtere psycholoog van het platteland, de ene keer op sneakers, de andere keer op hoge hakken.
In haar trainingen legt ze de nadruk op begrippen als stressbestendigheid, zelfvertrouwen, veerkrachtig omgaan met veranderingen en persoonlijk leiderschap. Dit doet ze op een effectieve wetenschappelijk onderbouwde manier. Ondernemerschap is presteren op de toppen van je kunnen en mentale kracht versterkt jou als ondernemer!
Mirella is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepast Psychologen (NBTP) en werkt vanuit de beroepscode van het NBTP. Deze is bij Wijs Training op te vragen.
Over Jeroen
Jeroen Stoffels is gelicenseerd Heartmath® professional, coach en trainer. Daarnaast is hij auteur van het boek “presenteer, vol zelfvertrouwen, zonder stress en (internationaal) spreker. Na 15 jaar leidinggeven in het bankwezen heeft hij de stap naar het ondernemen gemaakt. Hij is expert op het gebied van stressreductie en richt zich hierbij op professionals, managers en ondernemers die zich willen ontwikkelen tot stressvrije sprekers.
In zijn trainingen werkt hij op een hoog energieniveau met praktische technieken die direct werken en meetbaar met bekroonde biofeedback apparatuur. Zijn technieken zijn krachtige wetenschappelijke en ‘evidence based’ methodes voor stressreductie, prestatieverhoging, bewustwording en persoonlijke groei.